Olej konopny w kosmetyce
Olej konopny w kosmetyce

Konopia siewna (Cannabis sativa) to roślina wykorzystywana już w starożytności. Obecnie na popularności zyskuje olej z konopi, który znajduje szerokie zastosowanie w kosmetyce, medycynie oraz przemyśle spożywczym. Dzięki drogocennym składnikom mineralnym, bogatej zawartości kwasów Omega 3 i Omega 6 olej z konopi siewnej to doskonały produkt do pielęgnacji skóry, włosów i paznokci. Sprawdź dlaczego warto wypróbować olej konopny w kosmetyce. 

czytaj całość »
Oleje konopne - jakie stężenie?
Oleje konopne - jakie stężenie?

Na rynku można znaleźć wiele rodzajów olejów konopnych, w tym zawierających niezwykle cenny CBD o wielu właściwościach. Tak ogromna ilość olejów z konopi siewnej może sprawić niemałe problemy z wyborem odpowiedniego. Dlatego postaramy się krótko i na temat opowiedzieć o jednym z ważniejszych kryterium wyboru olejów konopnych, a mianowicie o ich stężeniu.

czytaj całość »
Kategorie blog
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl